ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλυτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα ψημένα
  • ¼ φλυτζάνι κουκουνάρι ψημένο
  • ¼ φλυτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα
  • ¼ φλυτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • ¼ φλυτζάνι κομμένα αμύγδαλα ψημένα για το γαρνίρισμα
  • ¼ φλυτζάνι κουκουνάρι για το γαρνίρισμα
  • 1 ¼ φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 ¼ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 120 γρμ. βούτυρο
  • ½ φλυτζάνι γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για το γλάσο

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζετε σε ένα τηγάνι τα ολόκληρα αμύγδαλα και το κουκουνάρι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Καβουρδίζετε τα κομμένα αμύγδαλα και το κουκουνάρι για τη γαρνιτούρα και τα αφήνετε στην άκρη.

Ανακατεύετε όλα τα στερεά συστατικά μαζί σε ένα μπολ συμπεριλαμβάνοντας  τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι που έχουν χτυπηθεί σε σκόνη και τα αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το  λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε αργά τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Στο τέλος βάζετε στο μπολ τα κομμένα βερίκοκα και τα αποξηραμένα κράνμπερι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα τοιχώματα μιας φόρμας κέικ. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (180◦ C) για περίπου 40-45’.

Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.

 

Για τη γαρνιτούρα:

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το γάλα. Έπειτα προσθέστε το μέλι με τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Ρίχνετε το γλάσο  πάνω στο κέικ και στο τέλος προσθέτετε τα κομμένα αμύγδαλα με το κουκουνάρι ώστε να καλύψουν παντού την επιφάνεια.