ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 φλυτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι σικάλεως
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • ¼ φλυτζάνι καρυδόψιχα
  • ¼ φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ. σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ. σ. ηλιόσπορο
  • 2 κ. σ. λιναρόσπορο
  • 2 κ. γ. τσία
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 1 ½ φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζετε για 5΄ τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ανακατεύετε τo αλεύρι 3 ειδών μαζί με τη μαγιά και μετά προσθέτετε το αλάτι , τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

Βάζετε σε ένα μπολ το μέλι, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Έπειτα βάζετε το υγρό μίγμα στο μίγμα με το αλεύρι, και ανακατεύετε. Ζυμώστε για περίπου 5΄σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι, προσθέτοντας αλεύρι όποτε χρειάζεται. Το βάζετε σε ένα μπολ το οποίο προηγουμένως έχετε λαδώσει. Το αφήνετε σκεπασμένο να φουσκώσει για δύο ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το ζυμώνετε και το βάζετε σε μια φόρμα την οποία προηγουμένως έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Το αφήνετε να φουσκώσει σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα.

Με ένα μαχαίρι το χαράσσετε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 220°.