ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 70 γρ. καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος.

Καβουρδίζουμε τα καρύδια για περίπου 5΄. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε κι άλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.