ΥΛΙΚΑ

  • 1 μάτσο βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα βάζο και καλύπτουμε με λίγο επιπλέον λάδι. Μετά σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.