ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι ηλιόσπορο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια αιγίνης
  • 1/2 φλιτζάνι κάσιους
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° και τοποθετείτε πάνω στο ταψί αντικολλητική κόλλα ψησίματος.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε για περίπου 5΄το μέλι, τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας. Προσθέτετε μία πρέζα αλάτι και έπειτα τη βανίλια.

Πάνω στην αντικολλητική κόλλα απλώνετε τους ξηρούς καρπούς με το σουσάμι και ρίχνετε από πάνω το μείγμα με το μέλι.

Ψήνετε στον φούρνο για 20-25΄ μέχρι οι ξηροί καρποί να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και μόλις κρυώσει κόβετε με ένα μαχαίρι σε ράβδους.